Szparagi w cieście francuskim

15:14 Hrabina w kuchni 4 Comments


Prosta i efektowna przekąska, która świetnie sprawdzi się na imprezie w gronie znajomych, a samo jej wykonanie zajmie Wam zaledwie kilka minut :) 

Składniki:

pęczek zielonych szparagów
opakowanie ciasta francuskiego
czosnek staropolski
1 jajko
czarnuszka


 Szparagi umyć i osuszyć, usunąć zdrewniałe końce. Ciasto francuskie pokroić w cienkie paski 
na ok.5 mm. Szparagi owijać ciastem tworząc spirale. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem, doprawić czosnkiem staropolskim, posypać czarnuszką. Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ok. 10-15 minut, aż się lekko przyrumienią.








4 komentarze:

  1. rewelacyjny pomysł :) prosty i bardzo efektowny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna przekąska :) Zapraszam do dzielenia się przepisami na grupie https://www.facebook.com/groups/978045118956536/

    OdpowiedzUsuń
  3. ło matko z córką! hawaje!!!! :* :* :*

    OdpowiedzUsuń
  4. ale genialny pomysł! :D idealny na dobrą przekąskę na imprezkę lub grilla! super :)
    http://czynnikipierwsze.com/

    OdpowiedzUsuń