Sałatka z porem i marynowanymi pieczarkami

15:57 Hrabina w kuchni 4 Comments


W tej sałatce przełamałam smak ostrego pora i marynowanych pieczarek  z słodką fasolką czerwoną. Jak wyszło? Musicie się przekonać. Zapraszam spróbować 😊



Składniki:
1 por
1/2 papryki czerwonej
1/2 małego słoiczka marynowanych pieczarek
4 jajka
1/2 puszki czerwonej fasoli
2-3 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki musztardy
1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
papryka ostra
2 łyżki soli (do zasypania pora)


Pora pokroić w półkrążki i zasypać 2 łyżkami soli. Odstawić na ok.2 godziny, a następnie wycisnąć goryczkę. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. Paprykę również pokroić w kostkę, a większe pieczarki na połówki. Do porów dodać jajka, paprykę, marynowane pieczarki, odsączoną fasolę czerwoną, majonez, musztardę i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Podawać z wędliną.











4 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie miksy sałatkowe. Są bardzo pożywne, smaczne a w dodatku dostarczają dużo różnorodnych składników odżywczych.

    Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawa kombinacja :) chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo konkretna ta sałatka :) chyba moim dzieciakom by nie podeszła, ale już dorosłym na wieczorne spotkania tak

    OdpowiedzUsuń